Index Vakbarát Hírportál

Lebukott a mozgáskorlátozott sofőr, aki fadarabokkal vezetett az autópályán

2023. május 11., csütörtök 08:36

Egy mozgáskorlátozott, 47 éves szabadszállási férfi akadt fenn nemrég a rendőrségi ellenőrzésen az M6-os autópálya Tolna vármegyei szakaszán.

Ledöbbentek a rendőrök, amikor május 9-én egy közúti ellenőrzés alkalmával az M6-os autópályán Dunaszentgyörgy térségében megállítottak egy autót. A kocsi azért volt feltűnő a járőröknek, mert minden irányból le volt sötétítve. De ez, mint kiderült, a legapróbb szabálytalanság volt.

A 47 éves sofőrnek ugyanis nem voltak alsó végtagjai. Ennek ellenére vezethetett volna, ha az autóját ennek megfelelően átalakíttatja.

A férfi azonban két, a fék- és gázpedálra drótozott fadarabbal működtette a pedálokat. 

Amikor a rendőrök elkérték a férfi vezetői engedélyét, akkor azt is elmondta, hogy soha nem volt jogosítványa sem. Emellett eltiltás hatálya alatt vezetett, sőt, felfüggesztett börtönbüntetése is van már hasonló bűncselekmény elkövetése miatt.

A 47 éves férfival szemben a legutóbbi eltiltása óta már máshol is indult eljárás, és a korábbi években is számos alkalommal kapták el eltiltás hatálya alatti és engedély nélküli vezetés miatt – tették hozzá.

A rendőrök a férfit a Paksi Rendőrkapitányságra előállították, s vele szemben büntetőeljárást indítanak – közölte a Police.hu.

Rovatok