Index Vakbarát Hírportál

Buszbaleset történt Budapesten, nagyon nagy a dugó

2023. május 12., péntek 19:19

Autóknak, majd több oszlopnak ütközött egy turistákat szállító autóbusz Budapest XII. kerületében, a Széll Kálmán téren.

A Katasztrófavédelem azt írta, hogy műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók vonultak ki. Figyelmeztettek arra is, hogy

Az érintett útszakaszokon torlódásra kell számítani.

A rendőrség is közleményt adott ki, és az írásukból az is kiderült: a balesetet az okozhatta, hogy

az autóbusz vezetője rosszul lett.

A sofőrt újraélesztették, majd kórházba vitték. A balesetben más nem sérült meg – tették hozzá a rendőrök.

A BKK Info közölte, hogy „a Krisztina körúton a Széll Kálmán térnél irányonként egy sáv járható. Torlódásra kell készülni a környéken. A 39-es, a 128-as és a 129-es autóbusz terelve közlekedik a Széll Kálmán tér M, valamint a Batthyány tér M+H felé, nem érinti a Maros utca megállót. A 39-es autóbusz nem érinti a Maros utcai rendelőintézet megállót sem. Az 5-ös autóbusz terelve közlekedik a Pasaréti tér felé, nem érinti a Széll Kálmán tér M (Csaba utca) megállót”.

Később egy kommentben azonban azt írták, hogy már csak kifelé járható egy sáv.

A forgalmat a szemközti oldalra terelik. Torlódásra kell készülni a környéken. Az 5-ös, a 39-es, a 128-as és a 129-es autóbusz ismét az eredeti útvonalon közlekedik

– írták.

A Facebookon időközben egyes felhasználók már arra panaszkodtak, hogy beállt a forgalom a környéken. Volt, aki inkább vissza is fordult a Széll Kálmán tér környékén, hogy kerülőutat tegyen. 

Rovatok