Index Vakbarát Hírportál

Újabb vasútállomásokat újított fel a MÁV

2023. május 12., péntek 16:00

Két új vasútállomását újította fel a MÁV, az épületek visszakapták eredeti arculatukat. A megújult várótermekbe többek között klímaberendezést, USB-töltő asztalt és jegykiadó automatát is elhelyeztek. Az épületek mellé egy húsz férőhelyes fedett kerékpártárolót is kialakítottak.

Újabb magyarországi vasútállomások szépültek meg, a korábban átadott három helyszín után további két vasútállomás kaphatta vissza eredeti arculatát a Magyar Falu Program keretein belül. 

Okány vasútállomásán az épület homlokzatát az építéskori állapotnak megfelelően állították helyre, valamennyi nyílászáró cseréjével. A beltérben megújult a forgalmi iroda, a pihenőhelyiség és a szolgálati mosdó. Az iroda mellett 

klímaberendezést kapott a váróterem, amelyben USB-töltő asztalt és jegykiadó automatát is elhelyeztek.

Az épület emeletén a távközlési szakszolgálat önálló helyiséget kapott. A vasútállomáson egy húsz férőhelyes fedett kerékpártárolót is kialakítottak.

Biharnagybajom állomásépületén visszaállították az építéskori homlokzatarchitektúrát, kicserélték a nyílászárókat, és a tető is korszerű cserepeslemez-fedést kapott. A régi váróterem felosztásával korszerű utasmosdót és szolgálati mosdót alakítottak ki. Az új váróterem a vágányok felőli térben kapott helyet, ahová 

USB-töltő asztalt, klímaberendezést és jegykiadó automatát telepítettek. A felvételi épület mellé egy húsz férőhelyes fedett kerékpártároló is épült.

Rovatok