Index Vakbarát Hírportál

Vizsgálatot követel Rákay Philip telke ellen a DK

2023. május 13., szombat 12:51

Vizsgálatot követel Rákay Philip rácalmási telke miatt a Demokratikus Koalíció. „Miért volt szükség arra, hogy a húsz éve a területen lévő gyár a közbeiktatásával vegyen területet az OTP-től?” – tette fel a kérdést a Demokratikus Koalíció dunaújvárosi alpolgármestere, Szabó Zsolt a sajtótájékoztatóján.

Szabó Tímea, a Párbeszéd – Zöldek frakcióvezetője korábban azt állította, hogy Rákay Philip rácalmási ipari területére egy akkumulátorbontó üzemet terveznek. A politikus akkor azt is mondta, Rácalmás polgármesteréhez, valamint a kormányfőhöz, a kormány tagjaihoz fordul az ügyben.

Ezzel kapcsolatban most Szabó Zsolt, a DK dunaújvárosi alpolgármestere is elmondta, mit hallott, de az nem teljesen egyezik Szabó Tímea információival.

Rákay Philip NER-közeli influenszer cége 2022 őszén megvásárolt egy 41 hektáros területet az OTP-től Rácalmáson. A telek a Hankook-gyár szomszédságában található, és már évek óta tudni lehet, hogy a gyár terjeszkedni akar, amit mostantól csak úgy tehet meg, ha Rákaytól vesz területet

– fogalmazott Szabó Zsolt.

A DK pedig vizsgálatot követel az ügyben. Azt szeretnék megtudni:

A párt véleménye szerint Orbán Viktornak egyedül „a saját haverjai kitömése számít, a magyar emberekkel mit sem foglalkozik a saját maga által okozott megélhetési válság közepén, ezért mára az árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy az emberekről szóljon a politika”.

Rovatok