Index Vakbarát Hírportál

HÉV elé hajtott egy autó Budapesten, meghalt az egyik utas

2023. május 14., vasárnap 18:33

Baleset történt vasárnap este fél hat után Budapest XIV. kerületében, a csömöri HÉV vonalán. Helyszínen lévő kollégánk jelentése szerint a vasúti átjárónál a HÉV elsodort egy személyautót, amiben hárman utaztak. Úgy tudni, a vonat maga alá is gyűrte a járművet.

HÉV ütközött egy személyautóval vasárnap este fél 6 után néhány perccel a főváros XIV. kerületében, a Szentmihályi út és a Kerepesi út kereszteződésében. A rendőrség közlése szerint a balesetben a jelenlegi adatok alapján olyan súlyos sérüléseket szenvedett az autó egyik utasa, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az autóban információink szerint hárman voltak, közülük ketten maguknál voltak a baleset után, őket az időközben megálló többi autós szabadította ki jégcsákánnyal. A harmadik utas viszont, aki feltehetően egy kiskorú, azon a részen ült az autóban, amelyet a leginkább maga alá gyűrt a HÉV.

Utóbbi utast a tűzoltók próbálták meg kiszedni a járműből. Kollégánk azt is elmondta, hogy a tűzoltók nagyjából tíz perc után a helyszínen voltak, míg a mentőautó körülbelül 15 perc után érkezett meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommünikéje szerint a helyszíni szemle ideje alatt a HÉV egy vágányon, felváltva halad, míg a gépjárműforgalmat a környező utcákra terelik. Megkeresésünkre azt is elmondták, hogy a halálos áldozat egy férfi, akinek pontos életkora egyelőre nem ismert.

A baleset további körülményeit egyelőre még vizsgálják.

A MÁV–HÉV Zrt. közösségi oldalán arról számolt be, hogy a H8/H9-es vonalon a vonatok egy vágányon közlekednek Örs vezér tere és Cinkota között, az utasok a Gödöllő irányú peronokat használhatják.

Hozzátették, hogy a 9-es HÉV csak Cinkota és Csömör között közlekedik, a menetrend szerinti közlekedés helyreállításáig pedig türelmet kért a vállalat.

Rovatok