Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin meglepte a pedagógusokat, megjelent az akciójukon

2023. május 14., vasárnap 13:57

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Facebook-oldalán számolt be videók és képek formájában arról, hogy ellátogattak a Sándor-palota nyílt napjára. A nyílt napon Novák Katalin is jelen van, aki oda is lépett a tüntetőkhöz.

A Pedagógus Egység akciót szervezett, amelynek keretein belül ellátogatott több pedagógus, korábbi pedagógus a Sándor-palota nyílt napjára.

Az akcióval kihasználták az alkalmat, hogy bejussanak a köztársasági elnökhöz, ami sikerült is. Novák Katalin ugyanis odalépett a pedagógusokhoz, és szóba elegyedett velük.

Novák Katalin azt mondta, tiszteli és tisztelettel meghallgatja a pedagógusok problémáit, de a pedagógusok sérelmezték, hogy a kormányzati döntéseken nem látni a tiszteletet. Erre a köztársasági elnök elmondta, nem felel a kormány döntéseiért köztársasági elnökként.

Az akcióról készült rövid videófelvételeket és képeket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Facebook-oldalán találják.

Folyamatosak a tüntetések

legutóbbi nagyobb tüntetés május 3-án volt, amikor ismét könnygázt vetettek be a rendőrök a diákokkal szemben. Egy 17 éves fiút emiatt kórházba is kellett szállítani, valamint a fogdán tartották. A szülők, mint kiderült, keresztény emberek, a fiú is keresztény iskolába jár. A szülők szerint a keresztényeket nem védi a Fidesz.

Tompos Mártont, a Momentum politikusát a Karmelita kolostornál tartott demonstráció alkalmával rendőri őrizetbe vették. Az esetről korábban azt nyilatkozta, hogy egy rendőrtiszt azt mondta neki, hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, tiltott gyűlésen való részvétel miatt veszik őrizetbe.

A bejelentett és a jogellenes gyűlésekkel kapcsolatos eljárásokról adott tájékoztatást ezt követően a rendőrség a május 3-ai eseményekhez kapcsolódóan. Akkor közölték, sokkal határozottabban is felléphettek volna a Karmelitánál.

Rovatok