Index Vakbarát Hírportál

Reagált az Orvosi Kamara a szexért receptet felíró háziorvos ügyére

2023. május 14., vasárnap 14:34

Vesztegetéssel vádolják a nyíregyházi orvost, aki szexuális szolgáltatásért cserébe írt fel gyógyszert a páciensének. A Magyar Orvosi Kamara közleményéből kiderült, hogy a férfi maga kérte a kamarában viselt tisztségeinek felfüggesztését a vizsgálat lezárultáig.

A háziorvos május 12-én bejelentette a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének, hogy nyomozást folytatnak ellene, ezért kérte 

a kamarában viselt tisztségeinek felfüggesztését a vizsgálat lezárultáig

– közölték a Magyar Orvosi Kamara közleményében.

Hozzátették, hogy a döntéssel az Országos Elnökség egyhangúlag egyetértett.

A gyanúsítottak nem tettek vallomást

Mint írtuka 43 éves budapesti nő idén márciusban vette fel a kapcsolatot a 48 éves háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyást elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák.

Az orvos elfogadta a nő ajánlatát, és annak ellenére tett eleget a kérésnek, hogy a nő nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem volt jogosult. A gyógyszert e-receptre felírta, amelyet 2023. március 7-én ki is váltottak. A házkutatáskor a nyomozók megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert a nő budapesti lakásán.

A rendőrök a nőt és a férfit gyanúsítottként kihallgatták, vallomást azonban egyikük sem tett. A büntetőeljárás alatt mindketten szabadlábon védekezhetnek – olvasható a  rendőrség  közleményében.

Rovatok