Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatót keresnek Budapesten

2023. május 15., hétfő 13:29

A XIII. kerületi rendőrök keresnek egy férfit, aki trükkös módszerrel jutott be egy nő lakásába, majd szeméremsértő módon viselkedett vele szemben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága szexuális kényszerítés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. 

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi még április 6-án, 20 óra 15 perc körül megjelent Budapest XIII. kerületében, egy Gyöngyösi utcai lakásnál, majd az ott lakó nővel közölte, hogy csöpög a csapja, és ettől az alatta lévő szomszéd ázik.

Miután bejutott a lakásba, a nő jelenlétében szeméremsértő módon viselkedett.

Az ismeretlen férfi 35-45 év körüli, körülbelül 180-185 centiméter magas, erős testalkatú. Az elkövetőről egy grafikát is közzétett a rendőrség. 

A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a grafikán látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok