Index Vakbarát Hírportál

Autó gázolt el egy gyalogost Győrben, a sofőr megállás nélkül továbbhajtott

2023. május 16., kedd 13:34

Gyalogost ütött el egy piros színű személygépkocsi Győr belterületén. A balesetben a gyalogos megsérült, azonban az autó sofőrje megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A rendőrség az autó vezetőjének, illetve a baleset szemtanúinak jelentkezését kéri.

Győrben, a Pannónia utcában közlekedett gyalogosan egy 58 éves győrasszonyfai férfi május 14-én 8 óra 45 perc körül. A Szent Imre út kereszteződéséhez érve át akart menni az út túlsó oldalára, amikor egy balról – a József Attila utca irányából – érkező, ismeretlen forgalmi rendszámú, piros színű gépjármű elütötte.

A balesetben a gyalogos megsérült, azonban az autó sofőrje megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indított.

A rendőrség kéri, hogy az ismeretlen gépkocsivezető, illetve aki a balesetet látta, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon Közlekedésrendészeti Osztályán (Győr, Szövetség utca 17.), vagy névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es telefonszámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, továbbá a 112-es központi segélyhívó számok valamelyikét.

Az esettel kapcsolatban bejelentés tehető a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 96/520-092-es, illetve a 96/520-094-es telefonszámának valamelyikén is.

Rovatok