Index Vakbarát Hírportál

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki

2023. május 16., kedd 06:03

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk napközben kisebb, estétől már nagyobb szakadozásokkal. A csapadék súlypontja a Dunántúl fölé helyeződik, az északnyugati, nyugati megyékben tartós, kiadós eső valószínű, de másutt is – legkisebb eséllyel északkeleten – várható eső, valamint intenzív csapadékkal kísért zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 22 fok között változik.

Kedden kezdetben többfelé számíthatunk áztató esőre, délen záporokra, néhol akár zivatarokra is – írja az Időkép előrejelzése. Délutánra a csapadék északabbra szorul, dél felől szakadozni kezd a felhőzet és előbújik hosszabb-rövidebb időre a nap.

A délután második felében és este a Dunántúlon kiadós esőre, záporokra, zivatarokra kell készülni. Az északkeleti szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

Hajnalban 8–14, délután 14–22 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki az ország valamennyi vármegyéjére. Egyes fokozatú, citromsárga riasztás van érvényben

valamint kettes fokozatú, narancssárga riasztás van érvényben

Kettősfronti hatásra kell készülni

Az orvosmeteorológia szerint kedden is kettősfronti hatásra kell készülni. Migrén, görcsös fejfájás, fáradékonyság, alvászavarok jelentkezhetnek továbbra is.

A szív- és érrendszeri betegségekkel élőknél gyakoribbak lehetnek a keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, szédülés is előfordulhat. A fülledt, párás időben nehézlégzés, légszomj is kialakulhat.

A szelesebb tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság léphet fel. A nyirkos, hűvös időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ajánlott tehát kicsit rétegesebben öltözködni.

Rovatok