Index Vakbarát Hírportál

Súlyosan megsérült hét gyermek, miután iskolabuszuk egy kamionnal ütközött

2023. május 17., szerda 15:08

Vádat emeltek a teherautó-sofőr ellen, aki kedden délután Melbourne külvárosában járművével hátulról beleszaladt egy iskolabuszba, amelyen 45 gyerek utazott. A balesetben hét gyerek súlyosan megsérült – közölték szerdán a helyi hatóságok.

A 49 éves teherautó-sofőr ellen több rendbeli, súlyos sérülést okozó, veszélyeztető gépjárművezetés miatt emeltek vádat.

A rendőrségi közlemény szerint az iskolabusz éppen elindult a Melbourne külvárosában lévő iskolából, mikor egy kereszteződésben a teherautó hátulról beleszaladt. Az iskolabusz az ütközéstől felborult. A balesetben az 52 éves buszsofőr is megsérült, de ő is részt vett a gyerekek mentésében. A roncsok közül a gyerekeket az iskolából a helyszínre rohanó tanárok és a járókelők próbálták kiszabadítani, amíg megérkeztek a mentők és a tűzoltók. 

A mentők 21 gyereket szállítottak kórházba, közülük heten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy további kórházi ellátásra szorulnak. A kórházban ápolt gyerekek életkora 5 és 11 év között van, egyiküket még intenzív osztályon kezelik. 

A melbourne-i Királyi Gyermekkórház tájékoztatása szerint a gyerekek traumás, vagyis balesetből származó ütéses, zúzódásos, fej- és testsérüléseket szenvedtek. Egy gyereknek amputálni kellett a karját és több gyereknél kellett részleges amputációt végezni, három gyereket pedig gerincsérülés gyanúja miatt vizsgálnak.

A buszban utazó gyerekek egy atlétikai rendezvény után indultak haza az iskolából, amikor a baleset történt.

Rovatok