Index Vakbarát Hírportál

Sorozatbetörők buktak le Székesfehérváron

2023. május 17., szerda 15:11

A székesfehérvári rendőrök rövid időn belül kézre kerítették azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint tavaly év végén két alkalommal ugyanabból a székesfehérvári üzletből loptak mobiltelefonokat.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság 2022 novemberében nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, aki a feljelentés alapján Székesfehérváron, a Holland fasoron található műszaki áruház kirakatüvegét betörte, és több mint nyolcmillió forint összértékű mobiltelefon-készülékeket tulajdonított el. 

Alig telt el egy hónap, a sértett ismét bejelentést tett a rendőrségre arról, hogy az üzletben újabb betörés történt, melynek során az ismeretlen elkövető nagy értékű mobiltelefonokat lopott el, több mint 12 millió forint értékben.

A rendőrök mindkét bűncselekmény helyszínén szemlét tartottak, nyomokat rögzítettek, és beszerezték a biztonsági kamerák által dokumentált képsorokat is. A felvételek elemzése és értékelése, továbbá a széles körű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként a nyomozók megállapították, hogy 

a két bűncselekményt nagy valószínűséggel ugyanazok a személyek követhették el. 

Az elkövetők kézre kerítése érdekében végzett kitartó nyomozói munka a szakértők bevonásával párhuzamosan tovább folytatódott. Mindeközben a nyomozók látókörébe került egy személygépkocsi is, amelyet az elkövetéskor a tolvajok használhattak.

Az ügyben eljárók által beszerzett bizonyítékok alapján azonosításra került egy páros, melynek tagjai elfogására a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi, Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak bevonásával összehangolt akciót szerveztek.

G. Györgyöt még 2023 áprilisában Budapesten, míg társát, V. Istvánt 2023. május 15-én Szigetszentmiklóson fogták el. A beszerzett adatok szerint V. István a bűncselekmények elkövetésének előkészületét végezte, majd a helyszínre vitte G. Györgyöt, akit a bűncselekmény elkövetésére rábírt, majd elszállított onnan.

A két férfi letartóztatását a Székesfehérvári Járásbíróság már elrendelte.

Rovatok