Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor elutazott

2023. május 17., szerda 15:44

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Szlovéniába utazott a konzervatív pártok világszövetségének (CDI-IDC) tanácskozására – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Kereszténydemokrata Internacionálé végrehajtó bizottságának ülését a szlovéniai Bledben rendezik meg.

Az 1961-ben alapított szervezet a világ minden részéből összesen 80 jobboldali pártot tömörít, amelyek fontosnak tartják a keresztény, konzervatív értékek, a nemzeti gondolat képviseletét országaikban és a nemzetközi politikai színtéren egyaránt. Orbán Viktor a CDI egyik alelnöke.

Orbán Viktor: A magyar konzervatív kísérlet sikeres

A miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián úgy fogalmazott,

a magyar konzervatív kísérlet azért sikeres, mert sok mérföldes távolságból, sőt látatlanul, szagról is megismerjük a marxistákat. Itt ültek a nyakunkon. Azt hirdetik, hogy az osztály fontosabb, mint a nemzet, és megelőzi a nemzethez tartozást. 26 évet éltem marxista elnyomás alatt, terjedt akkoriban egy vicc, miszerint az abszolút osztályharc az, amikor a pártház macskája elüldözi a pártház egerét.

Orbán Viktor beszédében arra is kitért, hogy Magyarország egy olyan inkubátor, ahol kikísérletezik a jövő konzervatív politikáját.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Sean Gallup / Getty Images)

 

Rovatok