Index Vakbarát Hírportál

Három ember is elsőként vehette át a Pálfy Ferenc-díjat

2023. május 17., szerda 12:17

Kövér László házelnök is beszédet mondott kedden a Pálfy Ferenc-díj átadásán. A díjat három ember is elsőként vehette át Szegeden.

Az elsőként átadott Pálfy Ferenc-díjat, amely egy oklevéllel és Popovics Lőrinc szobrászművész kisplasztikájával jár 

Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány elnöke, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója és Péntek Imréné, a Gemma Iskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője vehette át.

A Szeged egyik fénykorának szimbolikus alakjáról, a várost 1872-től 1904-ig polgármesterként irányító Pálfy Ferencről elnevezett díjat Mihálffy Béla (KDNP) országgyűlési képviselő alapította a város fejlődéséért, illetve gazdaságáért, tudományos vagy oktatási életéért, kultúrájáért, sportjáért, hitéletéért vagy az itt élők egészségügyi vagy szociális jólétéért végzett munka elismeréseként.

Kövér László a Szeged leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármestere nevét viselő Pálfy Ferenc-díj átadásán azt mondta: „a magyar választópolgárok többségének megbízásából 2010 óta ilyen államot építünk”.

Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott,

mi, magyarok, jelenleg két tűz közé szorultunk: fegyveres harcok zajlanak a keleti szomszédságunkban, nyugati irányból pedig romboló politikai és szellemi árhullámok tornyosulnak fölénk.

A támadók kilétét nem könnyű azonosítani, de a globalizmus jegyében a tudatos államellenesség és heves nemzetgyűlölet, az értéksemlegességnek álcázott zsigeri keresztényellenesség és a genderideológiaként hirdetett körmönfont családellenesség, végső soron az emberi jogok parttalanná tételében megbúvó demokrácia- és szabadságellenesség jellemzi őket – hangsúlyozta a politikus.

Rovatok