Index Vakbarát Hírportál

Ismét vaddisznók lepték el Salgótarján utcáit

2023. május 17., szerda 19:23

Az áprilisi eset után ismét vaddisznók tűntek fel Salgótarján utcáin. Bár a helyiek rettegnek, a Pilisi Parkerdő arról tájékoztatott, hogy az állat alapvetően kerüli az embert, de azért nem árt vigyázni.

Vaddisznók lepték el Salgótarján utcáit kedd éjjel. Az esetről az MTI fotókat közölt, ezeken jól látszik, amint két állat az úttesten halad át, de az eltévedt vaddisznók a közeli füves területet is birtokba vették. A helyiek – főként a családosok és a kutyát sétáltatók – már jó ideje rettegésben élnek, mint arról korábban beszámoltunk, többek között áprilisban is történt egy ehhez hasonló eset.

A Pilisi Parkerdő tájékoztatása szerint a vaddisznó minden olyan élőhelyen megjelenik, ahol megtalálja a számára kedvező létfeltételeket. Kiemelték, hogy bár az állat alapvetően kerüli az embert, akár veszélyes is lehet. 

„Nagyon fontos, hogy semmiképpen ne próbáljunk az állat közelébe kerülni! Csapjunk zajt, adjuk meg a vaddisznónak a menekülés lehetőségét, ne álljunk az útjába, próbáljunk meg eltávolodni tőle. Soha ne szorítsuk be olyan helyre, ahonnan csak akkor tud kijutni, ha szembefordul velünk. A kanok a párzási időszakban lehetnek veszélyesek, a kocák pedig akkor, amikor a kis csíkos hátú malacokat védelmezik. A sebesült vaddisznó szintén agresszív lehet” – figyelmeztetett a Pilisi Parkerdő.

Rovatok