Index Vakbarát Hírportál

Hatástalanították a Budapesten talált második világháborús bombát

2023. május 18., csütörtök 13:02

Második világháborús szovjet légibombát találtak Csepelen, a Fácánhegyi úton, egy építési területen. A hatástalanítás idejére a területet százméteres körzetben kiürítik – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerészezrede az MTI-t csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a főváros XXI. kerületében szerdán találták meg a zárt építési területen a robbanótestet. A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy 

egy száz kilogrammos, második világháborús, éles orrgyújtó szerkezetű szovjet légibomba került elő.

Ahhoz, hogy a robbanótestet elszállíthassák, a helyszínen hatástalanítani kell. Ennek idejére a rendőrök 

a területet százméteres körzetben kiürítik.

Sikerült hatástalanítani

 Sikeresen hatástalanították a Csepelen talált száz kilogrammos, második világháborús szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei csütörtökön.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezrede az MTI-t arról tájékoztatta, hogy sikeresen eltávolították az élesített orrgyújtó szerkezetet, és azt a helyszínen meg is semmisítették. A hatástalanított bombatestet a központi gyűjtőhelyre szállították, ahol később megsemmisítik.

A rendőrség a hatástalanítás idejére elrendelt lezárást feloldotta. A száz kilogrammos szovjet légibomba a főváros XXI. kerületében, a Fácánhegyi úton egy zárt építési területen került elő. A hatástalanítás idejére a rendőrség a területet százméteres körzetben kiürítette.

Rovatok