Index Vakbarát Hírportál

Pintér Sándor fontos tanácskozást hívott össze

2023. május 18., csütörtök 18:56

A belügyminiszter csütörtökre hívta össze az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának (ÖNET) ülését.

A közlés szerint az ÖNET-ülés napirendjén szereplő pontok közül többet az önkormányzati érdekszövetségek javaslatára vettek napirendre, így biztosítva annak lehetőségét, hogy folyamatos legyen a konzultáció és a szakmai alapú párbeszéd az önkormányzati érdekszövetségek és a kormány között.

Az ülésen a tárcák képviselői részletesen tájékoztatták a résztvevőket a 2024. évi költségvetés tervezetének önkormányzatokat érintő részeiről, amelyhez kérdések, javaslatok, felvetések hangzottak el.

A további témák között szerepeltek egészségügyi, hulladékgazdálkodási és építési-beruházási kérdések is

– tették hozzá. A kormány – ahogy eddig is – nyitott az önkormányzati érdekszövetségek felvetéseire, javaslataira – írják a közleményben. A kormány az önkormányzatok által ellátott helyi közszolgáltatások fenntartásában partnerként tekint a településekre, az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatti szankciós infláció és energiaválság nyomán felmerülő nehézségek esetén kész az egyedi egyeztetésekre és a segítségnyújtásra.

Az energiaárak növekedése miatt a kormány idén 76 milliárd forint többlettámogatást biztosít az önkormányzatoknak – közölte a tárca.

Rovatok