Index Vakbarát Hírportál

Tarkón lőtte szomszédját egy férfi, mert zavarta, hogy permetez

2023. május 18., csütörtök 08:00

Súlyos testi sértés miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Pécsen egy férfit, aki kétszer is tarkón lőtte légpuskájával a szomszédját tavaly májusban, mert zavarta a permetezés. A férfit műteni kellett.

A Pécsi Járásbíróság közölte, egy Pécs közelében élő férfi besokallt, mert szomszédja a saját kertjében motoros gépével permetezni kezdte szőlőjét.

A férfi ezért a házából előhozta légpuskáját, azt egy 4,5 milliméter kaliberjelű lőszerrel megtöltötte, majd a teraszáról célzott lövést adott le a szomszédja tarkójára.

Bár a munkát végző férfi észlelte, hogy megsérült, folytatta a permetezést, mert azt gondolta, a sérülést egy felpattanó kavics okozta. Amikor azonban ismét háttal állt, a vádlott a légfegyverrel újra tarkón lőtte.

Miután a második seb jobban vérzett az elsőnél, a férfi abbahagyta a permetezést és Pécsre autózott sürgősségi ellátásért.

A férfin sürgős műtétet végeztek.

Az orvosok eltávolították a – koponyacsontjának külső lemezét áttörő és a csontba hatolt – lövedékeket az azokat körülvevő lágyrészek kimetszésével.

A járásbíróság a vádlottat súlyos testi sértés miatt egy év – három évre felfüggesztett – börtönre és 150 ezer forint pénzbírságra ítélte, továbbá az eljárás során lefoglalt puskájának elkobzását rendelte el.

A bíróság közleményében kitért arra, hogy a vádlott által használt légfegyver nem minősül lőfegyvernek, mivel csőtorkolati energiája 7,5 joule-nál kisebb. Az ítélet jogerős.

Rovatok