Index Vakbarát Hírportál

Késések várhatók a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon

2023. május 18., csütörtök 15:08

Műszaki hiba miatt fél-egy órát késnek a vonatok a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon – közölte a Mávinform a honlapján csütörtök délután.

A rákoshegyi biztosítóberendezés helyreállítása várhatóan „hosszabb időt” vesz igénybe. Rákos és Maglód között szünetel a forgalom, egyórásnál hosszabb késésekre, járatkimaradásokra is lehet számítani a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon.

A Keleti pályaudvar és Rákos között nem közlekednek az újszászi vonal járatai, ezen a szakaszon a Budapest–Hatvan–Miskolc vonali S80-as, Mátra és Agria InterRégiókat (IR85, IR87) vehetik igénybe az utasok. Az InterRégiók is megállnak Kőbánya felsőn és Rákoson. Rákos és Maglód között pótlóbuszok közlekednek, a Volánbusz Budapest és Maglód közötti helyközi járatain elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

A vasúttársaság a Szolnokig vagy Szolnokról utazóknak javasolja, hogy a Cegléd felé közlekedő elővárosi vonatokat vegyék igénybe. A BKK elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket többek között az M2-es metrón a Keleti pályaudvar és Örs vezér tere között, továbbá a 67-es, 97E, 161-es, 161A, 162-es, 168E és 169E jelzésű buszokon.

Rovatok