Index Vakbarát Hírportál

Zárolta a NAV Doszpot Péter egyik cégének számláját

2023. május 20., szombat 11:16

Nem közvetlenül került az egykori sztárnyomozó érdekeltsége az adóhatóság látókörébe, egy volt partnercég ellen indult vizsgálat költségvetési csalás gyanújával. A zár alá vétel Doszpot szerint természetes, az nem érinti vállalkozásának eredményes működését.

Közel 323 millió forintot zárolt a NAV Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatósága Doszpot Péter egyik vállalkozásának számláján.

„Nem követtünk el jogsértést" – mondta a Blikknek a cég tulajdonosa. Az egykori budapesti sztárnyomozó szerint egy olyan partnercégük került vizsgálat alá, amelynek több tucat más céggel együtt ők is dolgoztak, ők is számláztak. A nyomozások során a hatóság minden beérkezett számát, minden olyan céget átvizsgál, akik kapcsolatban álltak a költségvetési csalás miatt indított bűnügyben érintett céggel, így az is természetes, hogy a vizsgálat végéig ezeknél a vállalkozásoknál is elrendelhetik a zár alá vételt.

Nem kerültünk csődhelyzetbe, nem vesztette el a hitelét a vállalkozás, a vizsgálat végén feloldják a zárlatot. Addig sem költjük a pénzt, minden rosszban van valami jó 

– kommentálta az esetet Doszpot Péter, de azt nem árulta el, melyik az a cég, amelyik bajba került. A Blikk úgy tudja, az exrendőr vagyonvédelmi-biztonsági cége bedolgozott egy másik, biztonsági piacon dolgozó vállalkozásnak, akikről kiderült, feketén, zsebbe fizették ki alkalmazottaikat, elkerülve az adók és járulékok befizetését. A lap információi szerint három hete egy határozat alapján az adóhatóság nyomozói zárolták a törökbálinti székhelyű Ex-Investigation 2009 Kft. számláját. A több mint 320 millió forintos inkasszót a NAV határozata alapján azért kapta a cég, mert egy költségvetési csalás gyanúja miatt indított ügyben felmerült a cég neve, a büntetőügyben keletkezett kár miatti vagyonbiztosítás érdekében rendelték el a zár alá vételt. 

Rovatok