Index Vakbarát Hírportál

Itt a nyár, akár 29 fokot is mutathat a hőmérő

2023. május 20., szombat 06:02

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak néhol alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A keleties szelet élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntőrészt 24 és 29 fok között várható.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak néhol alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A keleties szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet – írja az Időkép.

Reggel 8 és 14 fok közötti minimumokra van kilátás. Délután a kora nyári időben 24–29 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő, veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Nem lesz front felettünk

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint szombaton sem lesz időjárási front felettünk, de a további melegedés hatására a fokozottan érzékenyek körében melegfronti tünetek előfordulhatnak. Emiatt migrén, dekoncentráltság, tompaság, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás, esetleg rosszullét továbbra is jelentkezhet, valamint felerősödhetnek a gyulladásos tünetek.

Nehéz nap vár az idősekre és a keringési rendszer betegségeivel élők számára, így ők napközben lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A napos időben kellemes hő- és komfortérzetre számíthatunk.

Délelőtt 11 és délután 16 óra között az UV-sugárzás az erős, de akár a nagyon erős fokozatot is elérheti, ezért ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson  ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép:  Laszlo Szirtesi / Getty Images)

Rovatok