Index Vakbarát Hírportál

Tűz ütött ki egy kőbányai szociális intézményben

2023. május 21., vasárnap 12:47

Tűz ütött ki egy négyemeletes szociális intézmény földszinti helyiségében, a X. kerületi Jászberényi úton, a lángokat gyorsan eloltották, azonban a füst miatt 40 embert az intézmény udvarára kísértek a tűzoltók – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap az MTI-vel.

A fővárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett porral oltóval és egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat.

A felsőbb szinteken tartózkodókat, kilencven embert arra kértek, ne hagyják el szobáikat. A tűzoltók átszellőztetik és átvizsgálják az épületet – közölték.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője nemsokkal később az MTI-vel közölte, hogy eddig három embert, két nőt és egy férfit kellett kórházba vinni enyhe füstmérgezés miatt.

Győrfi Pál az MTI-nek azt mondta, jelenleg hét mentőautóval és egy motorral vannak a helyszínen, még tart a kimentettek vizsgálata. Életveszélyes sérült nincs köztük – tette hozzá.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a BRFK X. kerületi rendőrkapitányság rendőrei érkeztek először a helyszínre, és a kiérkező két rendőr azonnal megkezdte az idősek kikísérését a sűrű füstből. Később több rendőri egység is érkezett, akik azonnal bekapcsolódtak a mentésbe. A tűzeset körülményeit a BRFK közigazgatási eljárásban vizsgálja – tette hozzá.

Rovatok