Index Vakbarát Hírportál

Új videóval jelentkezett vasárnap este Orbán Viktor

2023. május 21., vasárnap 21:07

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán foglalta össze a hét legfontosabb eseményeit.

Május 15-én végső búcsút vettek Bajkai Istvántól. A szertartáson a köztársasági elnök és a miniszterelnök is jelen volt.

Orbán Viktoron kívül jelen volt felesége, Lévai Anikó, továbbá Kövér László, az országgyűlés elnöke és felesége, Bekk Mária, illetve a kormány számos más tagja is. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője búcsúbeszédében úgy fogalmazott: Bajkai István a Fidesz alapítói számára életük legnagyobb kalandjában volt társuk.

Kedden kormányülést tartottak Orbán Viktor hivatalában, a Karmelita kolostorban, aminek fő témája a költségvetés volt. „Célegyenesben a költségvetés. A mai kormányülésen azon dolgozunk, hogy háborús időkben is megvédjük a magyar családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket, és hogy drasztikusan letörjük az inflációt!” – írta Orbán Viktor.

Nem sokkal később már horvát és szlovén újságírók kérdéseire válaszolt a kormányfő a bledi kereszténydemokrata internacionálé (CDI-IDC) vezetőségi ülésének alkalmával.

Orbán Viktor aztán felköszöntötte a harmincadik születésnapját ünneplő Kis Grófót. Köztudott, hogy a miniszterelnök és a mulatós zenész kapcsolata a 2022-es országgyűlési választások óta kiváló, hiszen a zenész még a kampányban is kiállt a Fidesz mellett.

Szombaton pedig Szerencsen járt Orbán Viktor, ahol megnézte, hogyan készül a csokoládé.

Rovatok