Index Vakbarát Hírportál

Nyomozás indult a pénteki tanártüntetés miatt

2023. május 22., hétfő 19:07

Az illetékes ügyészség nyomozást indított azzal összefüggésben, hogy a múlt hét pénteken történt ellenzéki demonstráción többen erőszakosan léptek fel a rendőrséggel szemben.

A tömeg eredetileg azért gyűlt össze az előző hét végén, hogy a pedagógusok mellett álljon ki, és a tüntetésnek az a része békésen zajlott le. Utána azonban a megmozdulás egy spontán demonstrációval folytatódott, amely részeként a tüntetők a Lendvay utcában található Fidesz-székházhoz gyűltek össze, és különféle tárgyakkal dobálták meg a rendőröket.

Az egyenruhások két embert előállítottak hivatalos személy elleni erőszak miatt, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) már péntek éjjel sajtótájékoztatót tartott a történtekkel összefüggésben. Fülöp Gergely rendőr alezredes szerint a tüntetők először még csak papírrepülőket dobáltak, majd előkerült többek között teli sörösdoboz, valamint fémtermosz és vascsavar is. Emellett horgászbottal és törött zászlórúddal is szurkálták a rendőröket, valamint összehangoltan megpróbálták áttörni a  rendőrsorfalat.

Most a Magyar Nemzet értesült arról, hogy az ügyészség nyomozást rendelt el a demonstráción történtek miatt. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) azt közölte, hogy az alárendeltségükbe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség

hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelte el a nyomozást.

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy a demonstráció után az egykori fideszes Tényi István tett bejelentést ismeretlen tettes ellen a hatóságoknál a tüntetés miatt. 

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok