Index Vakbarát Hírportál

Újabb helyeken lettek fizetősek a Penny parkolói

2023. május 22., hétfő 09:13

Két Somogy vármegyei áruházánál is fizetőssé teszi a parkolást a Penny, ezentúl egy óránál tovább Kaposváron és a siófoki Vak Bottyán utcai üzletnél sem lehet megállni ingyenesen.

Két somogyi boltjánál is bevezette a fizetős parkolást a Penny. Kaposváron és a siófoki Vak Bottyán utcai üzletnél egy órára ingyen lehet megállni, de aki ennél tovább várakozik, annak fizetnie kell. A vevők, ha felmutatják a vásárlást igazoló blokkot, akkor további egy órán keresztül díjmentesen maradhatnak a parkolóban – írja a Sonline.

A döntést azzal indokolja az üzletlánc, hogy boltjaiknál olyan autók is parkoltak, akiknek a tulajdonosai nem a vásárlás miatt álltak meg. Ezt több vevő is jelezte, majd szakemberekkel egyeztettek és arra jutottak, hogy bevezetik a fizetős parkolást. Az egyórás ingyenes parkoláson túl a második óráért 2500 forintot, a harmadiktól 5000 forintot kell fizetni.

Jelen helyzetben és ezután is a vásárlóink igényeit tartjuk elsődlegesen szem előtt. Ennek érdekében minden olyan bejelentést, panaszt kivizsgálunk, amivel a vásárlóink megkeresik társaságunkat. Amennyiben egy adott üzletnél indokolttá válik az ingyenes parkolás időbeni szabályozása, abban az esetben a vállalatunk fontolóra veszi ezt. Jelenleg azonban nem tervezzük, hogy bármelyik másik üzletünk parkolójánál bevezetjük az időkorlátos parkolási rendszert

– fogalmazott Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője a portál megkeresésére.

A lap továbbá arról ír, a szuper- és hipermarketek mellett a bevásárlóközpontokban is elgondolkodtak azon, hogy fizetőssé teszik a megállást. Egyre több helyről lehet hallani, hogy ősztől a Kaposvár Plazánál is csak azok parkolhatnak majd ingyen, akik vásárolnak.

Rovatok