Index Vakbarát Hírportál

Majdnem halálra vertek egy bulizót a gyöngyösi biztonsági őrök

2023. május 22., hétfő 20:22

Egy gyöngyösi szórakozóhely biztonsági őrei az utcára vezettek egy bulizó vendéget, majd ezt követően szóváltás alakult ki közöttük, ami odáig fajult, hogy a biztonságiak ájulásig verték a férfit. A biztonságiak ellen indult büntetőeljárásban a napokban tartott előkészítő ülést az Egri Törvényszék.

A Heves Vármegyei Főügyészség vádirata szerint B. J. és társa biztonsági őrként dolgoztak a szórakozóhelyként működő munkahelyükön 2020 szeptemberében. Egyik este barátai társaságában a helyszínen szórakozott egy férfi, akit ittas állapotában tanúsított magatartása miatt az egyik biztonsági őr és társa kivezetett a szórakozóhely bejárata elé.

Az utcára kivezetett vendég és a biztonsági szolgálat tagjai között szóváltás alakult ki, ami odáig fajult, hogy a biztonságiak bántalmazták a férfit. A megvert ember elveszítette az eszméletét.

Az orvosszakértői vélemény alapján a sérülések gyógytartama nyolc napon túliak, együttesen 4-6 hétre tehetők voltak azzal, hogy közvetett életveszélyt eredményeztek.

A vádhatóság a bulizó férfi rovására garázdaság megállapítását is kéri, mert magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen.

A törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea bíró a HEOL-nak elmondta: az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügy nem fejeződött be, a bíróság az előkészítő ülésen tárgyalásra utalta azt, amit rögtön meg is kezdett. Ezen új bizonyítási indítvány merült fel, így a tárgyalást a bíróság elnapolta szeptember 13-ára.

Rovatok