Index Vakbarát Hírportál

Visszatér az ítéletidő, kiadták a riasztást

2023. május 23., kedd 19:29

Az időjárás néhány napig már a nyarat idézte, mostanra viszont visszatért az ítéletidő, ami a jelek szerint szerdán is velünk marad. Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás és zivatar miatt is riasztást adott ki az ország nagy részére.

Erősen gomolyfelhős időre van kilátás több helyen záporral, helyenként zivatarral. Az éjszaka közepétől kezdődően a Dunántúl északi felén már nem valószínű csapadék. Az északnyugatira forduló szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokozatú, citromsárga riasztást adott ki több járásra is felhőszakadás és zivatar miatt.

Mint írják, az érkező fronthoz kapcsolódóan a zivatarok az Észak-Dunántúlról, illetve az Északi-középhegység térségéből fokozatosan a középső és a keleti országrészre terjednek át. A legerősebb cellákat viharos széllökés, jégeső és intenzív csapadékhullás kísérheti. A zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

Szerdán is kedvezők maradnak a feltételek zivatarok kialakulásához, elsősorban a Dunántúl déli felén, illetve az északkeleti, keleti harmadban. A legerősebb cellákat felhőszakadás is kísérheti.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok