Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely levelet kapott a pápától

2023. május 23., kedd 18:49

A főpolgármester levelet kapott Ferenc pápától. A szentatya megköszönte Karácsony Gergelynek a munkáját, valamint háláját fejezte ki a családjával való találkozásért.

„Az a megtiszteltetés ért, hogy levelet kaptam Ferenc pápától, akinek Budapesten elmondott üzenetei sokunk szívéhez szóltak, általam pedig a budapestieket hívta el magához” – számolt be közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester kedden.

Mint írta, a városvezetés számára különösen fontos, hogy a szentatya a 150 éves egyesítését ünneplő Budapest vendége volt, és, hogy „közöttünk és velünk együtt élhette meg ezeket a napokat”.

Ferenc pápa a következő sorokat írta: 

Apostoli utamról visszatérve ki szeretném fejezni szívből jövő hálámat Önnek mindazért a munkáért, amelyet látogatásom sikerének biztosítása érdekében végzett. Különösen hálás vagyok az Apostoli Nunciatúrán az Ön feleségével és szeretett gyermekeivel való találkozásért. Köszönöm továbbá jelenlétét a Kossuth téri szentmisén. Az Úr áldja meg és jutalmazza Önt, családját és a csodálatos várost, amelyet szolgál. Biztosítom Önt, hogy imáimban hordozom, és kérem hogy szíveskedjék imádkozni értem. 

A katolikus egyházfő április 28. és április 30 között apostoli látogatást tett Magyarországon. A pápai vizit csúcseseménye a Kossuth téri szentmise volt. A magyar fővárosban töltött három napján Ferenc pápa magyar közéleti és vallási méltóságokkal találkozott, továbbá háborús menekültekkel, szegényekkel, valamint több mint tizenegyezer fiatallal a Papp László Budapest Sportarénában. A látogatásról készült galériánkat itt találja.

Rovatok