Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, melyik része mennyibe került a pusztában épült lombkoronasétánynak

2023. május 23., kedd 09:42

Miután az országos hírnévre szert tevő, nyírmártonfalvi lombkoronasétány miatt a falu fideszes polgármestere beperelte az Átlátszót, a politikus a bíróságnak benyújtotta az erdő nélküli lombkoronasétány részletes elszámolását, amit a portál közzé is tett.

Korábban mi is  beszámoltunk róla , hogy a nyírmártonfalvai fideszes polgármester egy lombkoronasétány megépítésére 60 millió forint uniós támogatást kapott. De a fejlesztés megvalósítása közben tarra vágták az erdőt, így a lombkoronasétány mellől ma már a lombkorona teljesen hiányzik.

A polgármester azt mondta, mivel a média az elmúlt időszakban vérig sértette és lejáratta a lombkoronasétány ügyével, ezért azokat a médiumokat, amelyek erről tudósítottak, mind beperli, és amíg ennek nincs vége, addig nem kíván senkivel szóba állni. 

A pereskedés el is kezdődött az Átlátszóval, amely először számolt be a különös uniós pályázatról. A városvezető szerint a cikk valótlan információkat tartalmaz, és a személyiségi jogait, jó hírnevét is megsértette

Most az Átlátszó közzétette a számlákat és az elszámolást a sétánnyal kapcsolatban. Ebből kiderült:

A számlákon részletesebben voltak felsorolva a tételek:

További részletek az Átlátszó cikkében olvashatók. 

Rovatok