Index Vakbarát Hírportál

Ismét meghosszabbítja a NAV az adóbevallás határidejét

2023. május 23., kedd 16:55

Azt követően, hogy már kétszer meghosszabbították a határidőt, az Ügyfélkapu újabb leállása miatt ismét szükségessé vált a határidő megváltoztatása. A NAV bízik benne, hogy most már minden rendben lesz.

Szerda éjfélig tolta ki ismételt hosszabbítással a személyi jövedelemadó (szja) bevallásának és az 1+1 százalékos rendelkezésnek a beadási határidejét az adóhatóság kedden. Az szja-bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezőnyilatkozatok benyújtási határideje – amelyet hétfőről először keddre módosítottak – most már május 24., tehát szerda éjfél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint.

Az adóhatóság arról is rendelkezett, hogy a Központi Azonosítási Ügynök technikai hibája miatt május 23-án éjfélig szankciómentesen nyújtható be számos más nyomtatvány, amelyek beadási határideje május 22., azaz hétfő volt.

Bízunk benne, hogy a meghosszabbított határidő minden érintettnek lehetőséget ad arra, hogy a bevallásait beadja és valamennyi rendelkezni kívánó támogatni tudja az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget vagy a Nemzeti Tehetség Programot 

– írták az MTI-nek küldött közleményben.

Már kétszer halt le az Ügyfélkapu

Először május 22-én vált működésképtelenné az Ügyfélkapu, pedig aznap éjfélkor járt volna le a személyi jövedelemadó bevallási határideje. Már ekkor számos olvasónk jelezte az Index szerkesztőségének a problémát, majd a hiba miatt a NAV meghosszabbította a leadás határidejét.

Majd ezt követően ma reggel ismét több olvasónk is jelezte, hogy nem lehet beadni az eSZJA rendszerében az adó 1+1 százalékára vonatkozó nyilatkozatot, még azután sem, hogy meghosszabbították a személyi jövedelemadó bevallásának határidejét. Az oldal ismét elérhetetlenné vált, a határidőt pedig újra kitolták, most már szerda éjfélig nyilatkozhat. 

 

Rovatok