Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy súlyos balesetet okoz egy figyelmetlen sofőr Egerben

2023. május 24., szerda 15:40

Vádat emeltek egy szabálytalanul közlekedő 69 éves egri gépkocsivezetővel szemben, aki súlyosan megsebesített egy motorost.

 A vádirat szerint a sofőr 2021 szeptemberében Egerben, egy négysávos úton szabálytalanul, a záróvonalon áthajtva akart megfordulni és a külső sávba besorolni – közölte Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Hozzátették, hogy a férfi a figyelmetlensége miatt nem észlelte a vele szemben közlekedő motorost, aki az elé forduló autó láttán azonnal fékezett és jobbra kormányozott, de az ütközést nem tudta elkerülni.

Az ütközést követően a motorkerékpár az oldalára borult, a motoros a járdára zuhant és állkapocscsonttörést, orrcsonttörést, lapockacsonttörést, bordatörést és agyrázkódást szenvedett.

Mint írták, a baleset folyamatát az indította el, hogy a vádlott áthaladt a záróvonalon, valamint a szemből érkező járműnek nem adott elsőbbséget.

Emellett hangsúlyozták, hogy a balesetben az is közrejátszott, hogy az érkező motoros a megengedett sebességet átlépte, ezért már nem volt módja elkerülni az ütközést.

A gépkocsi vezetője ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség, valamint pénzbüntetést is kiszabtak a vádlottra – derült ki a közleményből. 

A balesetet egy térfigyelő kamera is rögzítette:

Rovatok