Index Vakbarát Hírportál

Nemcsak figyelmeztetést, hanem riasztást is kiadtak

2023. május 24., szerda 05:57

Szerdán országszerte záporok, zivatarok várhatók, néhány vármegyében leszakadhat az ég. Napközben 21 és 27 fok között alakulnak a maximumok.

Szerdán főként a Dunától keletre és délen, délnyugaton alakulhat ki többfelé zápor, zivatar. Helyenként ismét lehet felhőszakadás, jégeső. Az északi-északnyugati szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk, néhol erős lesz, zivatarokat viharos széllökések kísérhetnek – írja az Időkép.

Kora reggel 11–17, napközben 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az ország nagy részére kiadta a figyelmeztetést zivatar miatt, a keleti vármegyékben felhőszakadás várható. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25–30 millimétert meghaladó csapadék hullhat

Csütörtökön több napsütés várható, szórványos záporok, egy-egy zivatar főként a Dunától keletre fordulhat elő. Az északias szél többfelé lehet élénk. 23 és 28 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Pénteken a napos-gomolyfelhős időben elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi-északkeleti szél többfelé feltámad, nyugaton és északkeleten erős lökések kísérhetik. Délutánra 23 és 29 fok közé melegszik a levegő. Szombatra élénk, erős északias szél kíséretében egy-két fokkal hűvösebb levegő érkezhet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok