Index Vakbarát Hírportál

Június 1-jén indul a kötelező akciózás a boltokban

2023. május 24., szerda 16:36

Június 1-jén indul a kötelező akciózás a boltokban, ez azt jelenti, hogy húsz termékkategóriában tudnak majd jóval olcsóbban élelmiszereket venni az emberek – mondta a kormányszóvivő a közösségi oldalán szerdán közzétett videóban.

Szentkirályi Alexandra szerint a kötelező akciózásra azért van szükség, mert a háború és az arra adott elhibázott brüsszeli szankciók nagyon megemelték az árakat, ami az élelmiszerárakba is begyűrűzött.

Kiemelte, a kormány több intézkedéssel is küzd ez ellen: az árstopokkal, június 1-jével pedig indul a kötelező akciózás.

A videóban Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója elmondta, az akciós gyakorlat nagyon fontos a kiskereskedelem mindennapjaiban, főleg most, hogy az infláció, a világpiaci áremelkedések miatt a vásárlók nagyon árérzékenyek lettek.

Hozzátette: az akciók mindig is fontosak voltak a vásárlóknak, de az élelmiszertermékek drágulása miatt még fontosabbak lettek.

A Magyar Közlönyben május elején tették közzé, hogy a kötelező bolti akciókat 2023. június 1. és 2023. szeptember 30. között kötelesek bevezetni a kereskedők.

Rovatok