Index Vakbarát Hírportál

Luxusklubbal és golfpályával erősít a BDPST Group

2023. május 25., csütörtök 10:24

A Botaniq Turai Kastély mellett hamarosan indul Buda egyik elit kerületében a Botaniq Budai Klub, illetve egy alcsútdobozi prémiumgolfklub.

A BDPST Group Peter Knoll személyében több évtizedes ágazati tapasztalattal rendelkező szállodaipari szakembert nevezett ki a közelmúltban. A nemzetközi tapasztalattal is rendelkező menedzser a turizmus.com-nak beszélt új, klaszterigazgatói munkájának mibenlétéről.

A BDPST Groupnál jelenleg egy három ingatlanból álló klaszter kialakítása zajlik: mindhárom egység önállóan működik, de közös irányítás, igazgatás alatt. A társaság prémiumszálláshelyeit és vendéglátóipari szolgáltatásait egyesítő Botaniq Collection ernyőmárkán belül jön létre ez a klaszter, melynek középpontjában a Botaniq Turai Kastély áll. 

A nyár végén megnyílik a klaszter második egysége, az egykori XII. kerületi Fonográf Club átalakításával létrejövő Botaniq Budai Klub. Ez egy Magyarországon ma még kevéssé ismert formában, privát tagsági klubként fog működni.

 A tagok számára szabadidős és éttermi szolgáltatásokat nyújt a klub, de a tagok közötti tárgyalások lebonyolítására is alkalmas lesz az ingatlan. Külső medencét és teniszpályát is igénybe vehetnek a klub tagjai. A koncepció exkluzivitása miatt első körben maximum 75-100 fős tagsággal számolnak, ami a külföldi példákkal összehasonlítva kis létszámú klubnak számít.

A BDPST Group a közelmúltban megvásárolta az alcsútdobozi Pannónia Golf & Country Clubot, ez lesz a klaszter harmadik egysége, amely – miután a Botaniq Collection szolgáltatási színvonalát bevezetik – a jövő év tavaszától kezdheti meg a működést. A golfklub télen zárva tart, így most az épületek felújításával kezdik a munkát.

A magyarországi turizmus előtt álló legnagyobb kihívást Peter Knoll jelenleg a megfelelő személyzet megtalálásában látja. Véleménye szerint ez különösen vidéken probléma, hiszen az ott élő szakemberek jelentős számban Budapestre költöztek. „Az a feladat számunkra, hogy meggyőzzük őket, hogy költözzenek vissza” – szögezte le a turisztikai szakember.

Rovatok