Index Vakbarát Hírportál

Beszorult az ökle a szájába, mentőt hívtak a harmincas férfihez

2023. május 25., csütörtök 14:59

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be a szürreális esetről, amikor is egy 30 év körüli férfihez riasztották a mentőket. A férfi problémája az volt, hogy beszorult az ökle a szájába. Az OMSZ szerint ilyen esetek szinte évente előfordulnak.

Egy 30 év körüli férfihez kérték a mentők segítségét, mert az ökle saját szájába szorult. A férfi fogadásból próbálta ki, hogy befér-e az ökölbe szorított keze a szájába, ami befért ugyan, de ki már nem tudta húzni.

A barátai először mosolyogtak az eseten, majd természetesen erővel próbálták megoldani a problémát, esélytelenül. A férfi a bejegyzés szerint nem nevetett, viszont

megőrizte higgadtságát és az orrán keresztül lélegzett

A mentésirányító elmondta nekik, hogy a pillanatnyi mentési kapacitást és a helyzet súlyosságát figyelembe véve nem tud azonnal mentőt indítani, miközben kikereste a legközelebbi szájsebészeti szakrendelés pontos címét, ami mindössze 11 perc sétányira volt a helyszíntől, míg tömegközlekedéssel 6 percre.

A barátok mérlegelték a helyzetet és útnak indultak a sérülttel, akihez végül nem kértek mentőt. 27 perc elteltével már maga a sérült hívta ismét a mentőket, aki ezúttal már beszélni is tudott és megköszönte, hogy bajtársunk aggódott érte és tájékoztatta, illetve megkérdezte: »Ugye nem én vagyok az egyetlen akivel ez történt?« A mentésirányító megnyugtatta a férfit , hiszen hasonló esetek szinte évente előfordulnak. Mielőbbi felépülést kívánunk!

– olvasható a bejegyzésben.

Rovatok