Index Vakbarát Hírportál

A pedagógusok helyzetéről szóló szakértői egyeztetésen hétből csak három ellenzéki képviselő jelent meg

2023. május 25., csütörtök 19:35

Pintér Sándor belügyminiszter május 24-én egyeztetett az ellenzéki pártok képviselőivel és szakértőivel a pedagógusok helyzetéről. A miniszter ekkor ígéretet tett egy újabb, szakértői szintű egyeztetésre. A Belügyminisztérium közleménye szerint az egyeztetésen a hét meghívott közül mindössze három képviselő jelent meg.

A Belügyminisztérium közleményt adott ki arról, hogy az ellenzéki parlamenti pártok szakértői és a tárca képviselői a köznevelésben foglalkoztatottak jogállásáról és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatról egyeztettek a Belügyminisztériumban május 25-én.

Az egyeztetés előzményeként jelölték meg, hogy a belügyminiszter 2023. május 18-án kezdeményezett kilencpárti szakpolitikai egyeztetést az új pedagóguséletpálya-törvény tervezetéről, amit 2023. május 24-ére hívott össze. Erről itt írtunk bővebben.

A közlemény szerint ezen az egyeztetésen – szakértőként – olyan társadalmi és érdekképviseleti szervek képviselői jelentek meg, amelyek pártként nincsenek bejegyezve, parlamenti képviselettel nem rendelkeznek, felszólalásukra így nem kerülhetett sor. A belügyminiszter – az ellenzéki országgyűlési képviselők kezdeményezésére – ugyanakkor ígéretet tett egy újabb, szakértői szintű egyeztetésre. Mint írták:

A szakértői egyeztetésre a hét ellenzéki parlamenti párt valamennyi, az előző napon tartott szakpolitikai egyeztetésen részt vett szakértője meghívást kapott, azonban a hét meghívott közül mindössze hárman jelentek meg.

A részt vevő pártok a Magyar Szocialista Párt, a Mi Hazánk Mozgalom, illetve a Momentum. A tájékoztatás szerint az egyik szakértő az egyeztetés közben távozott.

Rovatok