Index Vakbarát Hírportál

Ámokfutásba kezdett a várgesztesi kutya, mindenkit megtámadott, aki az útjába került

2023. május 25., csütörtök 08:26

Pár perc alatt több embert is megtámadott egy kutya a Komárom-Esztergom vármegyei Várgesztesen. Az állat ámokfutását az óvodás gyerekek a mászókákról nézték végig, az intézmény vezetője szerint nem érte őket lelkisérülés. A történteket egyelőre a kormányhivatal vizsgálja.

A várgesztesi polgármester beszámolója szerint mindössze 2-3 percig lehetett szabadon a kutya, amely alatt két gyereket és két felnőttet támadott meg. Rising Károlyné elmondta, hogy az állat először egy munkába siető nőt harapott combon a buszmegálló mellett, majd az iskola előtt játszó gyerekek közé szaladt, ahol megrángatta az egyik diák ruháját.

Ezt követően a játszótérre rohant, ahol egy óvónőt és egy nagy csoportos fiút támadott meg. A városvezető az RTL Híradónak nyilatkozva azt mondta, az első személy, akivel az állat találkozott, egy óvónő volt, akit felborított és megharapott.

Majd egy nagy csoportos fiú hátára ugrott, és mélyen belekarmolt. A kutyáért éppen ekkor érkezett meg a gazdájának rokona, aki pórázra kötötte és hazavitte. A kutyatámadást a többi óvodás a mászókákról nézte végig. Az iskolás nem sérült meg, a két nőt és a kisfiút kórházba kellett vinni, de már mindannyian otthon vannak.

A Várgesztesi Német Nemzetiségi Óvoda vezetője a csatornának elmondta, hogy most kiemelten odafigyelnek a gyerekekre, de azt gondolják, hogy hosszú távon nem érte sérülés őket.

Ha pedig érte, akkor azokat óvodai szinten, pszichológus segítségével kezelni tudjuk

– tette hozzá Pilman Katalin.

A hatósági állatorvos megállapította, hogy az állat nem veszett, és karantént írt elő. A polgármester szerint a kutya gazdája mindenben együttműködik. A történteket egyelőre a kormányhivatal vizsgálja.

Rovatok