Index Vakbarát Hírportál

Vonatbaleset volt Fonyód környékén

2023. május 26., péntek 18:36

Személygépkocsi ütközött vonattal Fonyód előtt péntek délután. Az esti órákra fejezték be a helyszínelést, ezért Fonyód és Lengyeltóti között újraindult a vonatközlekedés, már nem kell pótlóbuszra átszállni. A Fonyód–Kaposvár-vonalon fokozatosan, az esti órákra állhat helyre a vonatközlekedés.

A Mávinform tájékoztatása szerint Fonyód előtt egy fénysorompós vasúti átjárónál személygépkocsival ütközött a Kaposvárról Győrbe 14:15-kor elindult Helikon InterRégió (IR 9606).

A baleset bekövetkeztekor a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki nem sérült meg.

A helyszínelés végéig Fonyód és Lengyeltóti között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok az előzetes várakozások szerint negyed ötre érkeztek meg a helyszínre. A délutáni órákban jelentősen megnövekszik az eljutási idő a Kaposvár–Fonyód-vonalon – közölte a vasúttársaság.

A Mávinfó frissítése szerint a balesetben érintett vonat (9606) 115 perces késéssel továbbindult, de csak Celldömölkig közlekedik. Fonyód és Lengyeltóti között még tart a pálya átvizsgálása, ezért továbbra is pótlóbusszal utazhatnak ezen a szakaszon. Celldömölkről 17:37-kor mentesítő vonat indul Győrbe, amely a Helikon InterRégiók megállási helyein áll meg.

Egy újabb frissítésben arról írtak, hogy Fonyódnál befejezték a helyszínelést, Fonyód és Lengyeltóti között újraindult a vonatközlekedés, már nem kell pótlóbuszra átszállni. A Fonyód–Kaposvár-vonalon fokozatosan, az esti órákra állhat helyre a vonatközlekedés.

Rovatok