Index Vakbarát Hírportál

„Bohócokkal nem tárgyalunk a békéről” – üzente Zelenszkijnek Putyin harcostársa

2023. május 26., péntek 16:58

Lehetetlenek a béketárgyalások Ukrajnával, amíg a Zelenszkij-rezsim van hatalmon – jelentette ki Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az orosz biztonsági szolgálat helyettes titkára.

Minden konfliktus tárgyalásokkal végződik, de a párbeszédre most nincs lehetőség Ukrajnával – nyilatkozta újságíróknak Medvegyev a vietnámi látogatása során.

Amíg a jelenlegi rezsim és a bohóc Zelenszkij van hatalmon Kijevben, addig nem lehet tárgyalni

– idézte a TASZSZ orosz állami hírügynökség a politikust, aki megjegyezte, hogy előbb-utóbb tárgyalni kell egy megállapodásról.

„Mindig minden tárgyalásba torkollik. Ez elkerülhetetlen, de amíg ezek az emberek hatalmon vannak, addig Oroszország hozzáállása nem változik a tárgyalások tekintetében” – hangsúlyozta Medvegyev.

A volt orosz elnök úgy véli, hogy az ukrajnai konfliktus évtizedekig elhúzódhat, „ha a jelenlegi kijevi hatalmi rendszer náci jellegét nem gyökérkezelik”.

Dmitrij Medvegyev korábban arról írt, hogy szerinte Ukrajna idővel teljesen eltűnik a térképről. Csütörtök este a Telegram-oldalán közzétett bejegyzésben leírta azt is, hogy szerinte ez hogyan történik meg.

Azt írta, hogy Ukrajna katonailag veszíti el a háborút, és ezt követi az állam felbomlása, ami szerinte megtörténhet egy nagyon gyors vagy egy lassú, fokozatos folyamatként. Mindkét esetben három forgatókönyvet tart elképzelhetőnek, ezekről itt írtunk bővebben.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, pénteki percről percre frissülő cikkünket itt találja.

Rovatok