Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt az eltűnt hatéves kislány édesapja

2023. május 27., szombat 15:19

Több mint egy hónapja tűnt el édesanyjával egy hatéves kislány Budapesten, a fiatal nőt kiskorú veszélyeztetése miatt körözik. Az édesapa szerint a gyerek anyja nincs jól, és attól fél, hogy kárt tesz magában vagy a kislányban.

Mint megírtuk, egy hatéves kislányt keres a rendőrség Budapesten, aki 2023. április 28-án délután tűnt el az édesanyjával együtt. Lukács Letícia eltűnését a kislány édesapja jelentette be a rendőrségen, ő azóta nem tudja elérni őket, mióta az édesanya aznap elvitte az óvodából az édesapával közös felügyelet alatt álló kislányt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indított nyomozást Lukács Rolandné, született Dínó Zsanett ellen. Az eltűnt kislány édesapja a Ripostnak nyilatkozva elmondta: attól fél, hogy minél több idő telik el, annál nagyobb veszélyben van a gyermeke.

A kislányom anyukája sajnos nincs jól mentálisan, komoly problémái vannak. Félek, hogy fogy az idő, és minél tovább van nála a kislány, annál inkább veszélyben van. Félek, hogy az anyuka kárt tesz magában vagy a kislányban. Egyáltalán nem tudok aludni, egyszerűen nem tudok ezzel az egésszel mit kezdeni, nagyon féltem a gyermekemet

– mondta a férfi a lapnak.

Az édesapa annyira kétségbe van esve, hogy naponta jár a rendőrségre, hátha új információt közölnek vele. Elmondása szerint amióta megtette a feljelentést, nem történt előrelépés az ügyben, még mindig nem találják őket.

Annyit azonban tud, hogy a kislány és édesanyja rokonoknál bújtak el, de két város is szóba jöhet, ezért még nem lehet tudni, hogy pontosan kinél és hol vannak.

Attól félek, hogy egy ilyen anyukával, aki befolyásoltság alatt van, aki már nem önmaga, azt érzem, hogy nagyon nagy veszélyben van a kislányom. Minden egyes percben, amíg vele van. Nem tudok már kihez fordulni, kétségbe vagyok esve, a lakosság segítségét kérem

– fogalmazott az édesapa, aki azt kéri, ha valaki tudja, hol van a kislánya, szóljon, hogy megelőzhessék a bajt.

Rovatok