Index Vakbarát Hírportál

Tippeket adott a MÁV azoknak, akik utaznának a nyáron

2023. május 27., szombat 13:07

Érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket a Budapestet a horvát tengerparton fekvő Splittel összekötő Adria InterCityre – közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.

Azt írták, az egyik legnépszerűbb nemzetközi IC idén június 9-től szeptember 30-ig heti háromszor indul fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsival. A tavalyi évhez képest újdonság, hogy a vonat a főszezonon kívül is heti háromszor közlekedik az előszezonban június 17-ig, majd augusztus 28-tól az utószezonban.

Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul az Adria InterCity – tették hozzá. Az IC-re Budapesten (a Keleti pályaudvaron és Kelenföldön) kívül

Idén az utazás még zavartalanabbá válik a határellenőrzés megszűnésével. A vonat Split központjába érkezik, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába.

A családok kedvezményre is számíthatnak

Közölték azt is: az Adria IC-n 2021-ben a járványhelyzet ellenére is 5500-an utaztak, tavaly pedig megduplázódott az utazásszám, 11 900-an választották a vasutat.

A hat- és négyágyas fekvőhelyes kocsikba már személyenként 49 eurótól elérhetőek az ajánlatok. Külön kedvezményeket kínál a MÁV-START a családok számára: a gyerekjegy a már 6–15 éves gyerekek számára is igénybe vehető 31 eurótól.

A részletes menetrendet, a megállási helyeket, valamint az egyes napokon elérhető árakat az utasok az ELVIRA menetrendi kereső felületén találhatják meg, ahol a jegyek is megvásárolhatók – olvasható a közleményben.

Rovatok