Index Vakbarát Hírportál

Szabó Tímea kiakadt az ATV-re, a csatorna szerint a politikus ellenük uszít

2023. május 27., szombat 20:44

Hosszú bejegyzésben fakadt ki Szabó Tímea az ATV egyik műsorvezetőjére. A Párbeszéd politikusa szerint Szöllősi Györgyi azzal védte Böjte Csabát, hogy a szerzetes gyerekotthonaiban megerőszakolt tucatnyi kisfiú esete 10 évre vetítve „csak” évi egy eset, ami nem olyan nagy probléma. A csatorna közleményben felszólította Szabó Tímeát, hogy hagyjon fel az ATV és a műsorvezetője elleni uszítással.

Szabó Tímea hivatalos Facebook-oldalán fejtette ki a véleményét az ATV csütörtök esti műsorában való szereplésével kapcsolatban. A Párbeszéd politikusa az Egyenes Beszéd vendége volt, ahol Szöllősi Györgyi műsorvezető a Böjte Csaba alapítványa által üzemeltetett gyermekotthonokban történt szexuális visszaélésekről kérdezte.

A politikus azt sérelmezte, hogy a műsorvezető „azzal védte Böjte Csabát, hogy az úgynevezett Böjte-házakban megerőszakolt tucatnyi kisfiú esete 10 évre vetítve CSAK évi egy szexuális erőszakot jelent, ami a nagy számokat tekintve nem olyan nagy probléma”.

Szabó Tímea szerint Szöllősi Györgyi „indokolatlan vehemenciával és hosszúságban számokkal fejtette ki, hogy 83 házból ennyi gyerek megerőszakolása miért fér bele. Meg hát Böjte nem tud ennyi helyet ellenőrizni, honnan kellett volna tudnia ezekről a 10 éven keresztül zajló esetekről”.

Nincs a gyerekek ellen elkövetett bűnöknél aljasabb dolog. Azokat bántalmazni, akiknek még esélyük sincs a védekezésre, a legsötétebb gaztett, amit el tudok képzelni. És akik ezeket az elkövetőket bármilyen formában védik, falaznak nekik, relativizálják a bűneiket, vagy még ők fenyegetőznek, azok a szememben ugyanolyan bűnösök, mint az elkövetők

– írta bejegyzésében Szabó Tímea.

Reagált az ATV

A csatorna közleményben reagált a politikus szombaton közzétett Facebook-posztjára. Mint írták, „Szöllősi Györgyi Magyarország egyik legfelkészültebb és legtisztességesebb hírháttérműsor-vezetője. Az ATV a leghatározottabban visszautasítja Szabó Tímea sajtóban megjelent hamis állításait, hogy az ATV vagy annak műsorvezetője bármilyen módon védelmezné a gyermekek szexuális molesztálását”.

A közlemény szerint Szabó Tímea a teljes magyar sajtónak szétküldött közleményében olyan kifejezéseket és szófordulatokat tulajdonított Szöllősi Györgyinek, amiket nem mondott, ezzel pedig hazug látszatot keltett az interjúval kapcsolatban.

Az ATV korrekten és kiemelten foglalkozik a gyermekek ellen elkövetett visszaélésekkel, és az Egyenes beszéd csütörtök esti interjúja is megfelelt ezen alapelveknek. Felszólítjuk Szabó Tímeát, hogy hagyjon fel az az ATV és annak műsorvezetője elleni uszítással! – olvasható a csatorna közleményében.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok