Index Vakbarát Hírportál

Beismerő vallomást tett a nyírkátai férfi, aki meggyilkolta hat hónapos terhes élettársát

2023. május 28., vasárnap 14:59

Elismerte bűnösségét a férfi, aki brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg hat hónapos terhes élettársát. A férfi már korábban is rendszeresen bántalmazta a nőt, a gyilkosság hátterében féltékenységi roham állhat.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanújával folytat nyomozást egy 34 éves nyírkátai nő halálával kapcsolatban. 

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, 31 éves nyírkátai férfit elfogták, és őrizetbe vették. A férfi pedig már el is ismerte bűnösségét.

A nyomozás adatai szerint a 31 éves nyírkátai férfi szombat hajnalban kereste fel élettársát, akit a hajánál fogva megragadott, és arra kényszerített, hogy menjen vele. A férfi az asszonyt több alkalommal bántalmazta, majd megfojtotta. A nő holttestét 8 óra után Nyírkáta külterületén találták meg.

A szabolcsi nyomozók néhány órán belül elfogták a gyanúsítottat Nyírkátán, egy szántóföldön. A közlemény szerint a férfi vallomásában a bűncselekmény elkövetését elismerte, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását  – számolt be az MTI. 

Borzalmas részletek derültek ki

A meggyilkolt nő néhány nappal korábban költözött el bántalmazó párjától, akivel első közös babájukat várták.

A férfi pár nappal korábban már bántalmazta a nőt, aki ezért a néhány sarokkal arrébb élő ismerőséhez költözött. Szombat hajnalban azonban a feltételezett gyilkos megjelent a barát házánál egy késsel.

A HELYIEK SZERINT VOLT PÁRJÁT A HAJÁNÁL FOGVA KIRÁNCIGÁLTA A HÁZBÓL, VÉGIG AZ UTCÁN, MAJD A TELEPÜLÉS HATÁRÁBAN EGY ERDŐS RÉSZEN MEGÖLTE. A TÁMADÁST A 6 HÓNAPOS TERHES NŐ KISBABÁJA SEM ÉLTE TÚL.

A gyilkosság hátterében a férfi féltékenysége állhatott.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok