Index Vakbarát Hírportál

Életveszélyes állapotban van egy férfi, akit elütöttek Budapesten

2023. május 29., hétfő 13:48

Személygépkocsi ütött el egy szabálytalanul közlekedő biciklist hétfő reggel a Rákóczi híd budai hídfőjénél. A mentők életveszélyes állapotban szállították a sérültet a Szent János kórház idegsebészeti osztályára.

Közlekedési baleset történt Budapesten, a Rákóczi híd budai hídfőjénél hétfőn 7 óra 38 perc körül, amikor egy kerékpáros és egy személygépkocsi ütközött – közölte a police.hu. Mint írták, a helyszíni szemle idejére a Rákóczi híd forgalmát Budáról Pestre teljes szélességében lezárták.

Szabálytalanul közlekedhetett a biciklis

A kerékpáros férfi a járdán haladó bicikliút helyett az autók között közlekedett – ismertette az eset körülményeit a baleset-info.hu. Hozzátették, hogy a biciklis az Infopark közelében a külső sávban tekert, amikor mögé ért egy Hyundai Kona, amelyet egy idősebb férfi vezetett.

A kerékpáros egy kátyú miatt hirtelen balra húzta a kormányt, ezért a sofőr elütötte a férfit, aki az autó szélvédőjének csapódott, ezután pedig az úttestre zuhant. 

A becsapódásnál a férfi bukósisakja is széttört, emellett súlyos mellkasi és koponyasérüléseket szenvedett. A szemtanúk elmondása szerint az egyik megálló autóból egy sebész, illetve a gyorsan kiérkező járőrök kezdték meg az ellátást – írták.

A portál úgy tudja, hogy a sérültet sokáig ápolták a helyszínen, végül a Szent János kórház idegsebészeti osztályára szállították a férfit. Az autó sofőrje nem sérült meg a baleset során. 

Rovatok