Index Vakbarát Hírportál

Kőbányai lakásban gyártották a drogot, a rendőrök bravúrosan lecsaptak

2023. május 30., kedd 13:17

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két, kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó férfival szemben, akik értékesítési céllal nagykereskedelmi mennyiségű amfetamint állítottak elő egy X. kerületi lakásban.

Az ügyészség közleménye szerint a 47 éves férfi – a 2020 októberében történt elfogásukat megelőzően – különböző kábítószerekkel kereskedett Budapest területén. Az általa beszerzett kábítószereket egy X. kerületi lakásban tárolta, és onnan értékesítette tovább.

Társával, egy 51 éves férfival együtt emellett amfetamint állított elő, amit aztán szintén értékesítettek. Mint ismert, az idősebbik tag szerezte be a kábítószer előállításához szükséges anyagokat, fiatalabb társa pedig azokat felhasználva a folyékony amfetaminbázisból por állagú kábítószert készített.

Az idősebbik férfi 2020. október 22-én egy újabb adag, nagyobb mennyiségű kábítószer előállításához elegendő alapanyagot vásárolt, amelyet a kőbányai lakáshoz vitt. A társa hozzá is látott az újabb adag, nagykereskedelmi mennyiségű amfetamin előállításához. Két nappal később a kábítószer elkészült, ekkor az idősebbik férfi visszament, hogy autóval elszállítsa. A több mint 11 kilogramm kábítószert a kőbányai társasház udvari parkolójában pakolták be az 51 éves férfi autójának csomagtartójába, aki ezután beült a kocsiba, és elhajtott.

Ekkor csaptak le rájuk a nyomozók, akik a 47 éves férfit a helyszínen elfogták, társát pedig üldözőbe vették.

A férfi a menekülésekor a korábban átvett kábítószert a X. kerületben egy parkoló gépkocsi alá rejtette, majd gyalog próbált továbbmenekülni, az intézkedő rendőrök azonban elfogták, a kábítószert pedig megtalálták. A nyomozók a 47 éves férfi X. kerületi

lakásában marihuánát, kokaint, valamint több millió forintnak megfelelő összegű készpénzt is találtak,

egy ott leparkolt kistehergépkocsiból pedig további 7 kilogramm amfetamint foglaltak le. Az 51 éves férfi vidéki lakásán pedig a kábítószer előállításához használt, mintegy 80 kilogramm kénsavat találtak és foglaltak le a nyomozók.

A rendőrök az elfogásról felvételt is készítettek akkoriban: 

Rovatok