Index Vakbarát Hírportál

Meglepetéssel érkezik a nyár első napja

2023. június 1., csütörtök 06:21

Csütörtökön sok napsütés várható, napközben 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet. Ugyanakkor esőre is készülni kell, az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt kiadta a figyelmeztetést több vármegyére is.

Csütörtökön, a nyár első napján sok napsütésre van kilátás, délután a déli tájakon lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra a déli tájakon helyenként pára, köd képződhet.

Délután 26–31 fokra készülhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést hat vármegyére. Villámlásra, szélerősödésre és jégesőre lehet számítani 

Frontmentes időszak

Az Időkép beszámolója szerint csütörtökön marad a frontmentes idő, ugyanakkor a fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság, keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás továbbra is jelentkezhet.

Záporok, zivatarok környezetében fülledtté, párássá válik a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat. Különösen az idősek, a szívbetegek és a keringési panaszokkal élők számára lesz megterhelő a nap, így az érintettek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei, így ők viharok idején lehetőleg tartózkodjanak zárt térben. A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok