Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter telefonon beszélt az új török kollégájával

2023. június 4., vasárnap 21:20

Vasárnap töltötte az első napját a hivatalában Hakan Fidan új török külügyminiszter, akivel kora este már telefonos megbeszélést folytatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető erről a hivatalos Facebook-oldalán számolt be.

Bejegyzésében Szijjártó Péter felidézte, hogy Törökország régi-új elnökét tegnap beiktatták hivatalába, így új kormány is alakult Ankarában. Az elnök nagy átalakítás mellett döntött, így mindössze két miniszter tarthatta meg a pozícióját, s új lesz a külügyminiszter is.

A régi kollégával, Mevlüt Cavusoglu barátommal kis híján kilenc éven keresztül dolgoztunk együtt, nyugodtan mondhatom, emberileg is közel kerültünk egymáshoz. Az új kollégát, Hakan Fidant is ismerem, ő eddig a hírszerzés vezetője volt. Ma töltötte az első napját a hivatalában, de kora este már sort kerítettünk egy telefonos megbeszélésre

– olvasható a bejegyzésben.

Szijjártó Péter azt írta, gratulált, és elmondta neki, „hogy mennyire szorítottunk Erdogan elnök úr győzelméért”.

Hozzátette, hogy biztosították egymást kölcsönös elkötelezettségükről a két ország közötti stratégiai partnerség további fejlesztése iránt, és megbeszélték, továbbra is kölcsönösen támogatják egymást a NATO-ban.

Rovatok