Index Vakbarát Hírportál

A Tanítanék Mozgalom alapítója is felmond, ha megszavazzák a státusztörvényt

2023. június 8., csütörtök 05:57

Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom egyik alapító tagja is letétbe helyezte a felmondását arra az esetre, ha a parlament megszavazná a státusztörvényt. Több tucat tüntetés és egyeztetés után június 6-án elérkezett a nap, amikor a kormány benyújtja az Országgyűlésnek a státusztörvény tervezetét.

A Tanítanék Mozgalom a Facebook-oldalán jelentette be, hogy Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom egyik alapító tagja szerdán letétbe helyezte felmondását az általuk „bosszútörvényként” emlegetett tervezet benyújtása miatt.

Ha megszavazzák a bosszútörvényt, a jelenlegi több tízezres tanárhiány tovább fog emelkedni! Olivérhez hasonlóan rengetegen elhivatottak a szakma iránt, azonban az új, megfélemlítő és cenzúrázó körülmények között sokan úgy fognak dönteni, hogy nem tudják tovább folytatni

– olvasható a posztban. 

Június 6-án, kedden megírtuk, Pintér Sándor a Krétában tájékoztatta a tanárokat arról, hogy benyújtotta a kormány a státusztörvény tervezetét, amiről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Mint ismert, az új szabályozás minden eddiginél nagyobb felháborodást váltott ki. A dulakodásig, kordonbontásig és könnygázig fajuló tüntetéseket is ez hívta életre, múlt héten a diákok már a Sándor-palotánál is akcióztak, ahol arra kérték Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ha a törvényjavaslat az Országgyűlés elé kerül, és elfogadják, ne írja alá.

Rovatok