Index Vakbarát Hírportál

Hol nyaralnak idén a magyarok?

2023. június 11., vasárnap 14:56

A turisztikai szakértő szerint belföldön egyértelműen a Balaton a legnépszerűbb úti cél, de a fürdőtelepülések is szép számokkal tervezhetnek. Külföldön továbbra is Horvátország a sláger.

Belföldön egyértelműen a Balaton, valamint egyre több turistavonzó attrakciója miatt Budapest a legnépszerűbb úti cél, de a fürdőtelepülések, valamint Eger és Tokaj vidéke is szép számokat fognak hozni – fogalmazott Kiss Róbert Richard. A járványhelyzet következtében népszerűvé vált kis panziók például az Őrségben vagy Noszvaj környékén is trendik maradtak.

A turisztikai szakértő úgy látja, szintén divatos a Tisza-tó, valamint népszerű lesz a következő időszakban Hajdúszoboszló, Debrecen, Sárvár, valamint a Velencei-tó térsége – írja az InfoStart.

Kiss Róbert Richard megjegyezte, október-november környékén még attól lehetett tartani, hogy a „rezsidémon” elviszi a 2023-as szezont, most viszont úgy tűnik, akár 2019 is túlszárnyalható.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke május végén lapunk kérdésére hangsúlyozta: „Drága a Balaton, de azt cáfolom, hogy drágább lenne, mint egy külföldi nyaralás. 12-15 százalékos átlag-áremelkedésre lehet számítani, ha a szezon egészét nézzük. Ez messze az infláció alatt van”.

Horvátország továbbra is népszerű

Kiss Róbert Richard a külföldi úti célokról kifejtette, továbbra is Horvátország áll az első helyen a magyar vendégek körében.

Horvátország mellett népszerűek a görögországi szigetek, Kréta, Korfu, Rodosz és Zákinthosz, valamint egyre inkább Míkonosz is. Közben Bulgária reneszánszát éli, Montenegró pedig újdonságként említhető az úti célok között. A magyar turisták szívesen veszik az irányt Olaszország, Egyiptom, Tunézia és Törökország felé is.

Rovatok