Index Vakbarát Hírportál

Akciófilmbe illő autósüldözés volt Kaposváron

2023. június 12., hétfő 17:44

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől az engedély nélkül vezető, ittas sofőr még június 10-én Kaposváron belül. Miután a rendőrautók egy zsákutcába terelték a sofőrt, nem volt menekvés autóval, így futva próbált meglépni, sikertelenül. Az esetről videófelvételt is közzétett a rendőrség.

A kaposvári körzeti megbízottak 2023. június 10-én, hajnali 2 óra után akarták ellenőrizni egy személyautó sofőrjét. Azonban a jelzés következtében a sofőr menekülőre fogta.

A járőrpár az erősítés megérkezéséig nyomon követte a járművet. A rendőrök a pánikszerűen menekülő autóst egy zsákutcába terelték, ahonnan az önjelölt sofőr számára már nem volt kiút. A férfi akkor kocsiból kipattanva még megpróbált futva menekülni, de sikertelenül, végül a rendőrök elfogták.

A járőrök megállapították, hogy a 29 éves helyi lakos nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint a helyszínen alkalmazott alkoholszonda is pozitív eredményt jelzett.

A férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene, az engedély nélküli járművezetés miatt pedig meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették – írja a rendőrség a honlapján.

Rovatok